Sök

Mitt konto

Fikon

Här, längs Skånes kust växer det många fikonträd och det skördas mycket fikon. Vad kan man då göra med fikonen? Fikonmarmelad är ett alternativ, att lägga in fikon i cognac är ett annat populärt tips! Men vill du göra något riktigt lyxigt till kaffet så doppa dem i choklad! Gott och lätt som en plätt att göra, säger Boel!  

Rom + fikon + choklad = KÄRLEK 
12 färska fikon  
2 dl vatten  
1 dl socker  
1 dl rom  
ca 200 g mörk choklad  

Koka en sockerlag på vatten o socker
Ta av från plattan och häll i rom
Picka hål på fikonen med en sticka eller knivspets
Lägg fikonen i en form med kant, de behöver ligga plant och var för sig
Slå över lagen medan den fortfarande är varm
Sätt in formen i kylen i 3 dagar

Ta ut fikonen och lägg upp dem på hushållspapper så att de är torra innan de doppas i choklad. Doppa hela eller behåll stjälken ren.  

Förvaras i kyl 1–2 dagar. Ät och njut!

Passande produkter

Inga tillbehör hittades

Krog & Butik

Aspavägen 418, 253 41 Vallåkra
Tisdag – söndag 11-16
Måndagar stängt

Meny

Menyn hittar du här

Boka bord

Boka online eller ring oss

Beställ tomatpaj

Beställ online eller ring oss

042-39 81 08

Ring oss gärna vid frågor

boka@missalice.se

För att boka bord eller tomatpaj

info@missalice.se

För allmänna frågor

Boka bord

Beställ tomatpaj

OBS! Sista beställningen för säsongen
senast söndag 1/10 kl. 13

Vi läser beställningar varje morgon, tisdag-söndag. Önskar du nå oss för beställningar samma dag så vänligen kontakta oss på telefon 042-39 81 08. Upphämtning sker under ordinarie öppettider. 

Meny

MAT

  • Veckans husman 139 kr

    Varje vecka serverar vi en klassiskt svensk husmansrätt. Veckans husman annonseras på Instagram och Facebook varje tisdag.

  • Tomatpaj 165 kr

    Vår omtalade och populära tomatpaj serveras med sallad, rostad salladstopping och husets egen jordgubbsvinäger.

  • Tomatsoppa 139 kr

    Husets tomatsoppa är en smakrik och mustig soppa toppad med Miss Alice basilika & vitlöksolja. Serveras med husets rågbröd och färskostcréme.

  • Burrata med confiterade tomater 135 kr

    En mindre sommarrätt med härligt krämig burrata tillsammans med småtomater inkokta i örtolja. Toppad med Miss Alice chili & lakritsbalsamico och saltrostade mandlar. Serveras med focaccia.

  • Pasta linguine med ramslökspesto 149 kr

    Pastan serveras med skånsk ramslökpesto, kronärtskocka, semitorkade tomater och saltrostade mandlar.

  • Krogens Sillamacka 110 kr

    På hembakt rågbröd ligger den godaste Branteviksillen med kokt ägg, sallad, lök och dillmajonnäs.

  • Brödtallrik till maten 35 kr

    Njut av vårt hembakta rågbröd, fröknäcke och vispat smör till maten.

TILL BARNEN

  • Husets tomatsoppa 85 kr
  • Veckans husman 95 kr
  • Pasta med ost & skinksås 89 kr

    Gjord på svenskt sidfläsk.

SÖTT

  • Jordgubbspaj 68 kr

    Jordgubbspaj med mandelmassa serveras med hemmavispad vaniljsås.

  • Fransk chokladkaka 72kr

    En klassisk fransk chokladkaka med elegant mousse. Serveras med hallonsås & vispad grädde.

  • Dadelboll 32 kr

    Söta dadlar och mandel smaksatt med kanel och kardemumma rullad i vallmo & sesam.

  • Chokladboll 32 kr

    En helt ljuvligt god chokladboll med rostad kokos.

  • Chokladbiskvi 39 kr

    En chokladdoppad smörkrämstopp på mandelbotten med en härlig ton av amaretto.

DRYCK

  • Grudeholms rabarber, 33 cl 48 kr

    Kalllpressad rabarberdryck på skånska rabarber.

  • Miss Alice hemkokt saft, 33 cl 49 kr

    Saft på bär, frukt och blommor.

  • Golden cider, 27,5 cl 49 kr

    Lätt kolsyrad (fermenterad) äppelmust av skånska äpplen.

  • Sodabrukets läsk, hallon eller sockerdricka, 27,5 cl 39 kr

    Ekologisk hantverksläsk från skånska Önnestad.

  • Råå lager (5% vol) 33 cl 75 kr

    Ljus lager med fruktighet och maltig karaktär.

  • Vin från Frillestads vingård 99 kr/glas, 295 kr/flaska

    Vitt – en cuvé på druvorna Solaris och Johanniter.
    Rose’ – druvan Bolero med frisk smak av jordgubbar, körsbär och röda vinbär.