Med intensiv fikonsmak vågar vi sticka ut och påstå att vi har en av de bästa fikonmarmeladerna på marknaden. Med ton av apelsin och rött vin för att framhäva fikonets naturliga smak är detta en smakintensiv marmelad som känner sig hemma på de flesta ostbrickor. Prova den gärna till just din favoritost!
Här är Miss Alice favoritostar till fikonmarmeladen
Brie de meauc AOP – Mjukvit mögelost med krämig och smörig konsistens med distinkt, mild men ändå rik smak. Inslag av svamp, jord och nötter. Fransk
Morbier de Scey AOP – Mild med smak av nötter och grädde, ofta får osten en lätt syrlig ton under lagring. Karaktäristiskt utseende med en tunn svart asklinje som löper horisontellt genom mitten. Ursprungligen lade bönderna aska på ytan för att skydda mjölken tills nästa mjölkning.
Blå Stilton – Djup och krämig smak med tydliga inslag av blåmögel. Kraftfull smakprofil med balanserad syra och lätt sötma. Jordiga och nötiga undertoner. Englands mäst kända mögelostar, gjord på komjölk.