Den här rustika pizzan är enkel att tillaga men känns lyxig – perfekt för en mysig middag eller avslappnad kväll med vänner och familj.
Fikonmarmeladens djupa smak möter sältan i mögelost och prosciutto. Lite ruccola på toppen för färg och fräschör. Bon appetit!
Vill du baka så hittar du ett bra recept på pizzadeg här.
Vill du köra enkelt så köp färdig pizza eller pinsabotten i affären…
Ingredienser
- 1 Pizzadeg
- 4 msk créme fraiche
- 3-4 msk Miss Alice fikonmarmelad
- 100g prosciutto
- 100g gorgonzola el. liknande
- 1 färskt fikon (mest för att det är lyxigt, går att utesluta)
- Färsk ruccola, salt och grovmalen svartpeppar
Gör så här
- Sätt ugnen på 225grader och förbered pizzadegen på en bakplåt.
- Bred först ut créme fraich, fördela därefter fikonmarmelad jämt över degen.
- Skär bitar av gorgonzola och lägg på pizzan, salta lite lätt och dra några varv med svartpeppar.
- Klyfta det färska fikonet och lägg på.
- Grädda pizzan i 10-12min, kanterna ska vara gyllene och osten börjat smälta.
- Toppa med prosciutto och ruccola.
Servera direkt!
Tips & trix
- Väljer du en tjockare botten som pinsa så prova gärna att blanda créme fraich med extra gorgonzola så att du får saftigare fyllning till den dominanta brödbottnen.
- Gorgonzolan går bra att byta ut till någon annan sorts ost, en Chevré eller annan skarp dessertost är gott.
- Gillar du tryffel? Pizzan är magisk att ringla lite fin tryffelolja över.