Att få en bit getost med perfekt sötma, syra och fräschör är rena himmelriket, enligt Boel. Chèvre chaud, det vill säga, varm eller gratinerad getost går att variera i oändlighet.
4 portioner
400g Chèvre
4 tunna skivor Miss Alice rågbröd med anis
1 rejäl klick smör
½ burk Miss Alice rödlökschutney
4 msk rostade salladsfrö
grovmalen svartpeppar och flingsalt
60-90 g finbladig mörkgrön sallad
4 små körsbärstomater
Sätt ugnen på 225°
Skär getosten i 4 skivor och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Dra några varv med pepparkvarnen.
Lägg ca 1 msk rödlökschutney på varje skiva.
Skär cm-tjocka skivor av brödet och skär av kanterna.
Stek skivorna i smör i en stekpanna.
Fördela salladen på tallrikar. Ringla olivolja över och strö över lite flingsalt.
Skär tomaterna i klyftor och lägg ovanpå salladen.
Lägg de stekta brödskivorna i mitten.
Baka getosten i ugnen, ca 10 min. Osten ska vara smält men inte flyta ut ur sitt skal.
Lägg osten på brödet och toppa med rostad salladstopping.
Servera direkt.