Miss Alice Chèvre Chaud

Att få en bit getost med perfekt sötma, syra och fräschör är rena himmelriket, enligt Boel. Chèvre chaud, det vill säga, varm eller gratinerad getost går att variera i oändlighet. 

4 portioner
400g Chèvre  
4 tunna skivor Miss Alice rågbröd med anis
1 rejäl klick smör 
½ burk Miss Alice rödlökschutney
4 msk rostade salladsfrö
grovmalen svartpeppar och flingsalt
60-90 g finbladig mörkgrön sallad
4 små körsbärstomater

Sätt ugnen på 225°
Skär getosten i 4 skivor och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Dra några varv med pepparkvarnen.  
Lägg ca 1 msk rödlökschutney på varje skiva.

Skär cm-tjocka skivor av brödet och skär av kanterna.
Stek skivorna i smör i en stekpanna.

Fördela salladen på tallrikar.  Ringla olivolja över och strö över lite flingsalt.
Skär tomaterna i klyftor och lägg ovanpå salladen.
Lägg de stekta brödskivorna i mitten.
Baka getosten i ugnen, ca 10 min. Osten ska vara smält men inte flyta ut ur sitt skal. 
Lägg osten på brödet och toppa med rostad salladstopping.
Servera direkt.

Ingredienser

Gör så här

Tips & trix

Passande produkter

Salladstopping naturell
59 kr (52.68 kr exkl. moms)
Rödlökschutney
69 kr (61.61 kr exkl. moms)