Bakad vitlök ger en djup, rostad och fyllig smak.
Servera som tillbehör tillsammans med Miss Alice aprikosmarmelad och upplev de häftiga smakkombinationen av salt, sött och mustigt . Låt den ljuvliga doften från tillagningen sprida sig i ditt hem och njut av att laga mat!
6 portioner
6 hela vitlökar
2 msk olivolja
salt och peppar
1 burk Miss Alice rödlökschutney
Skär av toppen på vitlökarna och placera löken i folie. Kläm till folien så att det blir en skål runt löken. Sätt foliepaketen i en ugnsfast form. Häll en skvätt olivolja över vitlökens klyftor, salta och peppra. Täck hela vitlöken med folien. Tillaga i ugn i ca 50 min på 150°. Stora vitlökar kan behöva något längre tid. Löken ska vara mjuk i klyftorna och ”poppa” ur sina skal.
Toppa den hela vitlöken med aprikosmarmelad och servera som tillbehör till en grillad bit kött eller varför inte till en mustig soppa.
TIPS! Baka några extra och använd till grillsås.
Grillsås
1 dl majonnäs
1dl crème fraich
1 bakad vitlök
2 msk aprikosmarmelad
zest från ½-1 citron
salt och grovmalen svartpeppar.
Lägg allt i en skål och blanda runt, smaka av med salt och peppar.
Servera till en grillad köttbit eller kyckling.