Dags att beställa!

Miss Alice Jullådor

Sluta fundera på vad personal kunder och leverantörer skall få till jul. Nu inför julen har vi plockat russinen ur kakan och komponerar lådor i olika storlekar fyllda med både Miss Alice favoriter och det bästa urvalet från våra kollegors julsortiment. Vi sätter ihop Miss Alice jullådor så att det finns en röd tråd med serveringstips för att ge en riktigt fin smakupplevelse till jul.

Miss Alice logo

Julmarknad  
18-21 nov

Tillsammans med
Tomatens & heddas hus gör vi en julvecka inför advent.

– Provsmaka julsortimentet
– Handla i marknadsstånd
– Beställ jullådor  

Krog & butik -stängd
Öppnar åter påsken 2022 

ett År hos Miss Alice...

Från Påsk till slutet av september kan ni njuta av vällagad mat och härliga miljö här på krogen i Vallåkra, rakt över gatan från Tomatens Hus.
Årets nyhet, Miss Alice glassbod längtar vi redan efter att öppna upp igen till 2022. 

I oktober går vi in i vår marmeladsäsong när vi kokar våra populära marmelader och samtidigt förbereder inför tillverkning och försäljning av jullådor.

November & december är det full fart i tomteverkstan, vi packar jullådor till både privatpersoner och företag. Kika här på sidan för att se vårt julsortiment

Jul och en bit in i januari håller vi ledigt umgås med vänner, familj och vilar upp oss.

Och i februari börjar året om igen med rekrytering av sommarens stjärnpersonal, menyer sätts och allt som ska planeras inför en ny härlig säsong med krog & butik.

Vi tillverkar delikatesser under vårt egna varumärke Miss Alice och har i anslutning till krogen egen delikatessbutik med egna och andra lokalproducerade produkter.

Våra produkter hittar du även i vår webbutik som är öppen året runt. 

Tomatpaj Miss Alice

Miss Alice butik i vallåkra

Miss Alice delikatessbutik i Vallåkra har ett brett utbud av våra marmelader, chutneys och vinägers. Dessa producerar vi i krogens kök efter egna ideer och recept på fina råvaror.

Nytt för i år är att vi även tagit in varor för att förgylla ditt dukade bord, trevliga dryckesalternativ, vackert kökslinne och en och annan säsongsrelaterad överraskning…

Butiken finner ni i direkt anslutning till krogen och det finns även en möjlighet att handla våra närproducerade varor i vår webbutik året runt!

Årets nyhet!

glassboden

Glassboden är stängd för säsongen och öppnar åter 12 april 2022.

Varmt välkomna till påsk!

Vi har byggt en söt glassbod vid sidan av krogen där vi säljer kulglass av högsta kvalité från Lejonet & Björnen i Göteborg. Rena råvaror och brett utbud! Ni kan välja topping till glassen från Börslycke Gård och vår egenkokta jordgubbsylt till vispgrädde och lokaltillverkade gräddbullar… Glassboden har en egen uteservering med enkla bänkar o bord där ni kan slå er ner och avnjuta er glass. Här säljs även kalla drickor till bilfärden hem.

Boka bord

Restaurangen är stängd för säsongen och öppnar åter 12 april 2022.

Varmt välkomna till påsk!

Vi bokar bord i vårt växthus, i trädgården tar vi inga bokningar och ni är välkomna hela dagen.

Önskar du nå oss för bokning samma dag så vänligen kontakta oss på telefon 042-39 81 08

Beställ tomatpaj

Vi har stängt för säsongen och första datum för nästa beställning är 12 april 2022

Varmt välkomna till påsk!

Vår populära tomatpaj är ett omtyckt inslag att beställa hem till både vardag och fest. Att pajen är sprängfylld med tomater avslöjar vi men inte mer än så… Resten av receptet håller vi hemligt!

Köket behöver två dagars framförhållning för att vi med säkerhet ska kunna garantera er beställning. 
Därmed inte sagt att vi inte kan skaka fram paj med kortare varsel men då behöver ni ringa oss 042 39 81 08

 • 1 hel paj – 6 port – servera gärna med sallad
 • 1 hel paj 10-12port på buffé eller andra tillbehör
 • 1 rågbröd – 12skivor
 • Värm pajen i ugn 175° ca 30-40min
 • Tomaterna på toppen kommer bli aningen mörka men låt dig inte skrämmas av detta, smaken av en rostad tomat är något av det bästa, det är så vår paj ska serveras.
 • Låt pajen vara kvar i formen i ugnen och vid servering
 • Önskar du dela bitar gör detta när pajen är kall.
 • Har du gäster och ska värma många pajer så håller pajen för att stå i rumstemp 1 timme, viket kortar ner tiden i ugnen något.
 • Servera gärna tomatpajen med Miss Alice basilika & vitlöksolja, den är verkligen god att hälla över tomaterna efter att pajen varit i ugnen.
 • När ni äter tomatpaj här på krogen i Vallåkra så serverar vi en sallad till med rostade blandade fröer och Miss Alice jordgubbsvinäger. Just den fina syran/sötman i jordgubbsvinägern är trevlig i kombination med tomatpajen varför vi rekommenderar den till något av era tillbehör, som sallad eller rostade grönsaker.
 • Köket bakar husets rågbröd, ett filmjölksbröd med smak av anis vilket även detta passar fint tillsammans med tomatpajen. Brödet är alltid nybakat dagen ni hämtar.
 • Tomatpajen håller för servering i 4 dagar från att du hämtat den.
 • Den går bra att värma, kyla ner och värma upp igen (kanske inte fullt så snygg men god…)
 • Portionsbitarna håller lika länge men beroende på vilken sorts tomat vi bakar på så kan de vätska en del i formen, den färdigpackade salladen med vinäger håller bara en dag.
 • Miss Alice tomatpaj går inte att frysa!
 • Rågbrödet är dagsfärskt och håller sig fint i flera dagar. Går bra att frysa,
  är lika fint som färskt när ni tar det ur frysen.
Tomatpajen innehåller:
Gluten
Laktos

Ägg

Vi bakar inte några alternativ på tomatpajen för att ta hänsyn till allergener. Detta för att verksamheten kring pajbakningen inte är anpassad för att separera enligt livsmedelsverkets krav.

Take Away

Varje vecka serverar vi veckans lunch och dagens husman. Fråga personalen vad som serveras idag. Ni kan förstås också beställa vår berömda tomatpaj för avhämtning. Vill du hellre ringa så går det bra på telefon 042-39 81 08.

Boka bord på krogen

Maten hos Miss Alice krog i Vallåkra är enkel men fantastiskt god och servicen är bra och personlig. Vi som arbetar har roligt i köket och hittar på lite galenskaper vilket gör att ni ibland hör både sång och glada tillrop där inifrån. Vi rekommenderar varmt vår tomatpaj med närodlade tomater från Tomatens Hus. Ni hittar hela vår meny här.

Följ oss på Instagram!