Vitlöksfräst scampi är enkel snabbmat som doftar och smakar helt fantastiskt. Tillaga gärna utomhus på grillen en sommarkväll.
4 portioner
1–1,5 kg scampi
1 dl Miss Alice vitlöksolja
50 g smör
1 vitlök
1 röd chili
1 grön chili
1 tsk srirachasås
saften av 1 lime
salt och svartpeppar
vårlök till garnering
Förbered alla ingredienser
Hacka chilin och pressa vitlöken. Lägg scampin på hushållspapper och torka lätt. Klyfta limen och strimla vårlöken.
Använd en ordentlig stekpanna i gjutgärn som går att ställa på grillen. Värm oljan och lägg i smöret. Lägg i scampin och vänd runt. Tillsätt chili, vitlök, srirachasås, salt och grovmalen svartpeppar.
Fräs tills scampin är genomstekt, den är klar när den är rosa. Avsluta med att pressa över lime och garnera med vårlök.
Servera pannan direkt på bordet med bröd som doppas i såsen.
Fina scampiräkor kan vara lite klurigt att hitta i butikerna. Till denna rätt går det utmärkt att använda frysta. Det går bra med vilken storlek som helst, men det är lyxigt med stora. I receptet har vi använt storlek 8-12/kg. Kontrollera att skaldjuren är ASC/MSC märkta för hållbarhet.