Smördegsflarn med Äpple & Mandel

En enkel ljuvligt god äppeldessert som är iögonfallande vacker att titta på!
Servera gärna med lättvispad Amarettospetsad grädde.

Detta behöver du

Ca 250g smördegsplatta
100g mandelmassa
5 äpplen – Katja
2 msk honung
1 krm kardemumma
1 dl finhackad mandel
1 ägg

Så här gör du

Skär 6-7 cm breda remsor av din smördeg, ev. dra ett tag med kaveln om den är tjock och lägg på bakplåtspapper
Riv över mandelmassan i mitten av smördegen
Pudra över kardemumman på mandelmassan
Kärna ut dina äpplen och skiva till fina halvmånar 5mm tjocka som du lägger i snygga lager uppe på mandelmassan
Pensla kanterna med ägg
Ringla över honung och strö över den hackade mandeln
Grädda i ugn på 200 grader i 15-20 min (titta på smördegens färg så den är fint gyllenbrun)

Lycka till!

Detta receptet på smördegsflarn kan i en handvändning
förvandlas till ett drinktilltugg eller en liten förrätt.
Du behöver endast byta mandelmassan mot getost och
kardemumman till svartpeppar…

Dela på facebook
Dela på pinterest
Dela på email
Dela på print