Smördegsflarn med Äpple & Mandel

En enkel ljuvligt god äppeldessert som är iögonfallande vacker att titta på!
Servera gärna med lättvispad Amarettospetsad grädde.

Detta behöver du

Ca 250g smördegsplatta
100g mandelmassa
5 äpplen – Katja
2 msk honung
1 krm kardemumma
1 dl finhackad mandel
1 ägg

Så här gör du

Skär 6-7 cm breda remsor av din smördeg, ev. dra ett tag med kaveln om den är tjock och lägg på bakplåtspapper
Riv över mandelmassan i mitten av smördegen
Pudra över kardemumman på mandelmassan
Kärna ut dina äpplen och skiva till fina halvmånar 5mm tjocka som du lägger i snygga lager uppe på mandelmassan
Pensla kanterna med ägg
Ringla över honung och strö över den hackade mandeln
Grädda i ugn på 200 grader i 15-20 min (titta på smördegens färg så den är fint gyllenbrun)

Lycka till!

Detta receptet på smördegsflarn kan i en handvändning
förvandlas till ett drinktilltugg eller en liten förrätt.
Du behöver endast byta mandelmassan mot getost och
kardemumman till svartpeppar…