
Saffranspasta – Tomatpesto med smak av saffran & rostad anis
Vill du bjuda på något gott, vällagat och lyxigt men ändå i sin enkelhet?
Tillaga då Saffranspasta med vår egna Miss Alice Tomatpesto!
Pastan är från Bornholm odlat råvara och pasta på samma gård.
Detta behöver du
1pkt Bornholms pasta
1 burk Miss Alice Tomatpesto
60-80g grovt riven lagrad ost
1 knippe persilja
grovmalen svartpeppar
Så här gör du
Koka upp rikligt med vatten, tillsätt salt
och koka pastan efter anvisningarna.
Värm upp tomatpesto i en kastrull och vänd ner dina räkor.
blanda enkelt allt med pastan och lägg upp på tallrik eller ett stort fat.
Riv över den lagrade osten, strö över finhackad persilja och dra några varv med svartpepparkvarnen över och pastan är klar för servering.
Er snabblagad riktigt festlig rätt!
Gör du en mindre servering och har kvar av pesto så är den väldigt god att koka upp med grädde till en sås, då är den ljuvlig till kyckling, fläskkött eller kryddiga korvar.
Är där bara en lite skvätt kvar så kan du blanda med färskost, rosta en bit baguett och ber på så har du en lyxig bruschetta.
Dryckestips från sommeliern
”Jag serverar ett vitt italienskt med stor intensiv fruktig doft, gärna med inslag av både frukt och fat. Smaken vill vara kraftig med inslag av örter, frukt och citrus.” Kika gärna på vin från Umbrien på den spännande druvan Trebbiano Spoletino, det blir perfekt till Saffranspastan med Miss Alice topmatpesto! Vill du till en annan världsdel så är även en smörig ekad chardonnay från USA.
Vill man ha ett alkoholfritt alternativ så rekommenderas en kraftig äpplemust eller cider, finns mycket spännande på den svenska marknaden nu!