
Ramslöksmajonnäs
Våren och försommarens aioli gör du med ramslök!
Detta behöver du
2äggulor
2 dl Miss Alice ramslöksolja
1 tsk Colman´s Senap
1 msk vinäger
1 bunt ramslök (10-14 blad)
1 krm salt
ev. någon msk vatten
Tänk på att ha alla ingredienser i samma temperatur, rumsvarma eller kylskåpskalla.
Så här gör du
Den här ramslöksmajonnäsen slår du med ballongvisp om du vill att det ska se snyggt ut eller så gör du som jag gör hemma och slänger ihop den med stavmixern i en hög smal mixerskål.
Knäck i äggulorna (separerade från vitorna som du spar till morgondagens äggröra)
Häll i senap och vinägern och mixa lite kort
Häll försiktigt i oljan samtidigt som mixern är igång, se så att din majonnäs tjocknar och fortsätt så tills all olja är islagen.
Lägg i ramslöksbladen och saltet och mixa tills allt är fint och din majonnäs är slät och ljusgrön.
Tycker du att den är för tjock så går det bra att slå i lite vatten, du får titta och känna hur du vill ha den.
Slå upp på glasburk och förvara i kylen upp till en månad.
Servera till så mycket som möjligt för den är fantastiskt god!
Jag serverade min senaste sats till lammstek och ugnsbakade vitlökar som sharing food när vi hade familjemiddag.