Miss Alice ljumna Parma – Chevré med rödlökschutney

Detta behöver du

80g chevré ( eller annan getost) i 1 cm tjock skiva
1-2 skivor parmaskinka
2 msk Miss Alice rödlökschutney
Rostade pinjenötter eller valnötter
Sallad till servering, gärna färsk spenat & groddar som är dressade i Miss Alice basilika & vitlöksolja

Så här gör du

  1. Linda in getosten i parmaskinkan, lägg skarvarna neråt på en bakplåtsklädd plåt
  2. Sätt i ugnen på 175˚ och sätt in i ca 5-7 min, håll koll så osten inte flyter ut för mycket den ska bli varm & mjuk inte rinna
  3. Rosta dina nötter i en torr panna
  4. Förbered en tallrik med salladen
  5. Lägg upp den ugnsvarma osten på salladen, toppa med rödlökschutney och dina nötter, dra gärna ett varv med svartpepparkvarnen över och lägg en timjankvist

Servera gärna som förrätt, tänk dock på att 80g bli lite mycketberoende på vad du mer serverar. Rätten är lätt att förbereda i god tid när du får gäster. Gör en matigare sallad med ex bönor och tomater får du en riktigt fin lunch att servera.

Miss Alice rödlökschutney fungerar även utmärkt som tillbehör till allt från grillat till mustiga köttgrytor.

Dela på facebook
Dela på pinterest
Dela på email
Dela på print
Stäng meny
×

Kundvagn