
Kryddsmör – Miss Alice ramslöks pesto
Vi älskar vår ramslök här i Skåne men den är inte alltid tillgänglig i resten av vårt avlånga land.
Använd då gärna våra förädlade ramlsöksprodukter, Här som i ett kryddsmör på Miss Alice pesto.
Detta behöver du
4-6p
300g smör
1dl Miss Alice ramslökspesto
Salt efter tycke och smak – jag lägger till ca 1/2 tsk flingsalt
Så här gör du
Låt smöret stå framme så att det är mjukt av rumstemperatur.
Skär upp smöret i mindre bitar och lägg i en bunke.
Häll över Miss Alice pesto och vispa med elvisp tills allt blandat sig.
Smaka av om du önskar ett saltare smör, tillsätt och vispa tills saltet blandats i ramslökssmöret.
Jag föredrar att använda flingsalt så att det blir små saltkristaller i smöret, vill du inte det så går det lika bra med finsalt.
Detta smöret kan du med fördel vispa och spritsa i skålar för att kunna servera det på ett dukat bord.
Gör då det direkt så att det är mjuk och smidigt att arbeta med.
Vill du förvara det i kyl eller frys så lägg i smörpapper och rulla ihop en korv, snurra ändarna som en smällkaramell så får du en fin form.
Håller i kylen upp till 2 månader.
Går bra att frysa i 8-10 månader.