Grilldessert på Brie och tomatmarmelad

Miss Alice Tomatmarmelad som är gjord på gröna tomater med en smaksättning på vanilj, kanel och kardemumma ger en söt fin balans och förvandlar en enkel brieost till lyxdessert med väldig enkla medel. Osten blir så söt och ljummen att det krävs en sked för att äta

Detta behöver du

1 hel brietårta
½ burk Miss Alice tomatmarmelad m vanilj/kanel/kardemumma

Så här gör du

  1. Förbered osten med att försiktig skära av vitmöglet från ena sidan av din brietårta
  2. Lägg osten på ett fat som tål värme så du har den tillskurna sidan uppåt
  3. Bred ut marmeladen över hela toppen
  4. Sätt i ugnen på 200˚ i ca 10 min – eller tills du ser att osten börjar smälta
  5. Dekorera med blommor från trädgården eller några örtkvistar för att få ett vackert fat att ställa mitt på bordet

Denna desserten är så enkel men blir så förbluffande god att dina gäster knappt kommer tro sina smaklökar, jag har bjudit på den gång efter gång och den blir alltid en succé! Servera gärna något kraftigt och lätt sött rödvin till

Sitter ni ute och njuter av en skön sommarkväll så passar vår dessert ypperligt att lägga i en bit folie att avnjuta eftervärmen på grillen, samma här att när osten börjar smälta så är den färdig.

Passande produkter:

Miss Alice tomatmarmelad