Chilipasta med salsiccia och getost

Sedan barnsben har korv och pasta legat högt på topplistorna runt om i det svenska mathemmen… Med åren har dock smaken förfinas och med det ett fantastiska utbud på fina korvar som dansar in i finrummen! Jag tycker om smakrika korvar fast inte alltid de som är så heta. Denna pastarätten är en riktig favorit som bjuder på hetta i pastan och fyllig, kraftiga smaker från korv och ost.

Detta behöver du

1 pkt chilipasta
1 gul lök
3 x ca 120g salsiccakorv
150g getost
3-4 msk kallpressad rapsolja chili
Färsk salvia till garnering
4 msk rostade salladsfrö
Salt och grovmalen svartpeppar

Så här gör du

  1. Koka pastan i saltat vatten i 3-4 min
  2. Skiva upp korven i cm tjocka bitar och stek dom några minuter i lite av chilioljan.
  3. Grovhacka löken och låt den fräsa med i pannan
  4. Strimla salvian fint och blanda ner med korv och lök.
  5. Därefter smular du ner getosten i stora bitar i pannan, blanda runt lite försiktigt. Osten skall inte bli för varm utan du vill ha den i ljumna grova bitar.
  6. Salta och peppra
  7. Slå upp pastan i en stor skål, ringla över chiliolja och blanda runt för att sedan portionera upp pastan i dina tallrikar.
  8. Fördela korv & getosten på pastan och strö över de rostade salladsfröna
  9. Ha gärna lite chiliolja och svartpepparkvarnen på bordet vid servering

Vi är ofta ute och lagar mat hemma på gården där jag bor. På öppen eld i en skogsdunge blir det en heldag med en stor stekhäll, trevligt sällskap och korv! Detta receptet fungerar mycket bra att tillaga ute, smakerna är robusta och gör sig mycket bra i skogsmiljö… Pastan kokar ni över öppen eld eller har med er färdigkokt som värms på stekhällen. Har du kokt potatis över i kylen så funkar det också hur bra som helst istället för pasta.

Getosten som används är chevré

Har du andra korvreferenser än mig så ta vilka smaksatta sorter som helst och byt ut. Likaså med salvian, hackad persilja kan vara precis lika gott till. Örter generellt ger en fin fräschör till en stadig korvrätt.