Brynt Ramslökssmör

Denna underbara lökväxt, smakmässigt en blandning mellan vitlök och gräslök men ändå en helt egen ton av vår och fågelsång. Är som finast här i Skåne när vitsipporna börjar blomma och växer som ogräs när den hittat en plats den trivs på.

Detta behöver du

6-8p
300g smör
1 bunt färsk ramslök (10-14blad)
½ – 1 tsk flingssalt
1 tsk rapsolja
3 varv med svartpepparkvarnen

Så här gör du

  • Bryn hälften av smöret gyllenbrunt i stekpanna. Du känner när smöret börjar dofta ljuvligt nötigt att det är perfekt.
  • Låt svalna men inte stelna.
  • Finstrimla och hacka ramslöken.
  • Lägg andra hälften av smöret och rapsoljan i en bunke
  • Slå det brynta smöret över resterande smör och vispa snabbt ihop med elvisp.
    När du ser att det går ihop fint och upplevs fluffigt så häller du i flingsalt, ramslöken svartpepparn och vispar tills du ser att ramslöken fördelats jämt.
  • Klicka ut smöret på bakplåtspapper och forma en rulle.
    vrid åt i ändarna så att rullen påminner om en smällkaramell, vrid åt ordentligt så pressas smöret åt och bildas en fin ”smörkorv”.
  • Lägg i kylen och låt stelna.

 

Servera till en god grillad köttbit eller varför inte till fisk i ett foliepaket på grillen!
Gör du större sats så plasta utanpå pappret och lägg i frysen, håller sig i 4-5 månader.

 

Passande produkter:

Ramslöks Erbjudande!