Bönor i tomatsås

Bönor bönor bönor… Här är ett recept på en helt ljuvlig blandning med bönor. Den är mustig, söt och stark om du vill…
Bönorna är ett perfekt tillbehör till en god köttbit eller kycklingsamtidigt som du kan använda det som grund i vegetariska grytor.

Detta behöver du

1 gul lök
1 msk rapsolja
1/2 dl vitt vin
3 dl Miss Alice tomatsoppa
230 g stora vita bönor
230 g kidneybönor
2/3 dl farinsocker
1/2 tsk torkad oregano
salt och peppar

 

Så här gör du

  1. Grovhacka löken och fräs den i olja i en tjockbottnad kastrull
  2. Slå på farinsockret och blanda med löken
  3. Häll över vinet och låt det reducera i en halv minut
  4. Slå på tomatsoppan, bönorna och oreganon
  5. Smaka av med salt och peppar
  6. Låt puttra på svag värme i ca 20 min

Den här bönröran är som en transformer…
Du kan med fördel fylla på med andra grönsaker om så önskas, själv rostar jag gärna sötpotatis i ugnen under tiden som bönerna puttrar och blandar i för att ge en fyllig vegetarisk gryta.
Bönröran kan även bli en tjock och smakrik sås som gör succé till kyckling. Då kokar du den färdig och kör därefter allt med stavmixern, eventuellt så späd med mer tomatsoppa eller vatten för tunnare konsistens.

Är du som min man och gillar starka såser så kan du med fördel pudra löken med cayennepeppar när du fräser eller finhacka färsk chili och ha i bönblandningen.

Koka och testa dig fram, den här bönröran går att förändra i det oändliga. Jag hoppas att min grund ger dig många smakrika måltider framöver!!

//Boel

Dela på facebook
Dela på pinterest
Dela på email
Dela på print
Stäng meny
×

Kundvagn