Äppledricka med Kanel & Kardemumma

Gör din egen dryck av söta fina äpplen, smaksättningen kanel & kardemumma
är i stark symbios med äpple och sällan blir vi missnöjda…
Drick äppledrickan som den är, väl kyld.
Eller varför inte blanda en skvätt med mousserande vin så har du en
enkel och smidig drink.

Detta behöver du

6 L vatten
2 kanelstänger
Kardemummakärnor
3 kg Discoveryäpple
2 citroner
3 dl socker

Så här gör du

Koka upp vattnet med kryddorna och låt svalna helt
Sila bort kryddorna
Ta ur kärnhuset och dela äpplena i grova bitar
Lägg äpplebitarna och de skivade citronerna i en bunke som får plats i kylen
Slå över vattnet och låt stå i tre dygn
Sila upp och rör ner sockret. Du behöver röra tills allt sockret löst sig i vätskan
Häll upp på väl rengjorda flaskor. Förvara i kyl (för längre förvaring krävs någon form av konservering,
ex. flytande atamon el liknande)

Jag har valt att använda äppelsorten discovery till min dricka för att det är ett sött och
smakrikt äpple med lätt rosa skal som ger drickan en vacker rosa ton.
Självklart går det bra att använda vilken sort som helst
men företrädesvis ett med fast fruktkött.

Dela på facebook
Dela på pinterest
Dela på email
Dela på print