
ÄppelGINISH
Drinkar är det festligaste! Här har vi gjort en kanel & äppeldrink med GINISH
Frisk och fin till en eftermiddagsbjudning inför jul.
Detta behöver du
1 dl färskpressad citronsaft
1 dl sockerlag – kanel
4 dl äpplemust
1 dl GINISH
2 äggvitor
3-4 dl tonic water
Kanelsockerlag:
1/2 dl vatten
1/2 dl socker
2 krm mald kanel
Så här gör du
Förbered dina glas genom att fukta kanten med en citronskiva och doppa, på ett fat, i en blandning av socker & kanel för att dekorera kanten.
Pressa citronsaft och blanda med sockerlag, GINISH och äpplemust i en kanna
Rör ut äggvitorna med en gaffel och tillsätt i kannan.
Lägg is i en shaker och häll i en fjärdedel av blandningen, skaka hårt
” en drink skall väckas inte vaggas”
Slå upp i glas och toppa med tonic water.
Servera med pudrad kanel på toppen av skummet
Vi har valt att blanda drinken i receptet med det, på marknaden, bästa alkoholfria alternativet till gin.
Det kommer i från det danska företaget ISH som tillverkar riktigt bra produkter utan alkohol.
Önskar ni att sätta spets på drinken väljer ni självklart ett annat gin alternativ.